Udgivet i

Halsrør

 

Nogle gange strikker jeg nogle småting, hvor jeg ikke synes, at en beskrivelse af hvad man skal gøre, er nok til at kalde det en stikkeopskrift.
Dette halsrør er sådan en, men jeg kan give lidt vejledning. Jeg skriver hvad jeg har gjort, at så kan man ellers selv ændre på garnkvalitet, strikkefasthed og størrelse efter lyst og behov.

Jeg er i gang med at undersøge Marlisle teknikken og samtidig har jeg besluttet mig for at bruge noget at det overlækre luksusgarn, jeg har på lager – ofte i ret små mængder – men det er en anden historie.

Materialer:
30 g 100% angora
30 g Blackhill Alpaca 2
Rundpind 4 mm

Strikkefasthed: rib (så det er ca.) 23 masker x 26 pinde = 10×10 cm.

Færdigt mål: Omkreds = 52 cm, højde = 24 cm.

Slå 120 masker op med dobbelt garn på rundpind 4 mm.

Strik rib rundt, 2 ret, 2 vrang, idet retmaskerne kun strikkes med den ene tråd (i dette tilfælde angoraen), mens den anden tråd holdes bag strikketøjet. Strik de 2 vrangmasker med dobbelt garn. Gentag til arbejdet måler 24 cm.

Luk af. Aflukningen strikkes med dobbelt garn.