Slået op d.

Så blev det maj.

Det er dejligt med strikkeløftet 2018. Ellers ville jeg helt sikkert have strikket den urtepotteskjuler, jeg havde brug for, men ikke fået gjort arbejdet helt færdigt med opskrift og billeder. Jeg er blevet grebet af mulighederne.

I dette tilfælde har jeg beklædt yoghurt spande med strik, men der findes jo tusindvis af plastbeholdere, der kan genanvendes, og hvis man bare går i gang, kan opskriften let tilpasses til andre størrelser.

Dejligt overkommeligt arbejde og en god mulighed for at eksperimenter med farver og restegarn.

God fornøjelse.

Slået op d.

Februar – vinter og kulde – Kyndelmisse

Jeg nåede at opfylde mit Strikkeløfte for februar måned. Jeg har jo lovet mig selv at lave en lille strikkeopskrift hver måned i 2018.

Selvom det er en lille opskrift, roder jeg mig altid ud i et lidt større projekt. Jeg havde en ide – måske inspireret af Mega Mussel – om at strikke en del af en stor iskrystal på en hue.

 

Men jeg skulle finde passende garn og teknik. Jeg er endt med at strikke mig igennem fem huer inden jeg var tilfreds og garnvalget faldt på Blackhill Inka. En dejlig blød, tæt og varm kvalitet, der passer til vintervejret.

Jeg har brugt en intarsia teknik, hvor man samtidig kan strikke huen rundt. Teknikken kan du se her:

Slået op d.

Strikkeløftet 2018

Én lille ting pr. måned. I januar bliver det en lille baby-undertrøje ting, hvor jeg vil arbejde meden anderledes skulderlukning. Hvordan det ender, ved jeg ikke endnu, men hvis jeg skal overholde løftet til mig selv, er opskriften klar inden udgangen af januar måned.

Slået op d.

Spiren

Der er ikke noget så godt, som at sige “færdig”.

Babytæppet er strikket, opskriften er skrevet, men ……. der er lige det der, med et navn. Nogle gange har jeg navnet på et nyt design, som noget af det første, andre gange er det vanskeligt at finde det helt rigtige. Jeg har nogle gange søgt hjælp i mine strikkenetværk, og det er altid givende. Sikke en kreativitet. Få timer efter jeg bad om hjælp på facebook havde jeg over 30 gode forslag. Det gjorde det ikke let at vælge, for der er mange rigtig gode, sjove og dejlige navne, men den hårde beslutning blev Spiren – Tak til Jette og Christa.

 

GemGem

Slået op d.

Så for Søren

Jeg bliver aldrig træt af Fair Isle.

Nu har jeg lavet beregninger til “mandevesten” og er gået i gang med strikningen.

Kan den mon hedde “Så for Søren”? Det er i hvert fald den arbejdstitel, jeg bruger indtil videre, men måske kommer jeg på noget bedre.

Slået op d.

Fair Isle vest til mænd

Mændene i familien er begyndt at spørge til strik. Om det var pga af noget med whisky og rom i juledagene at temaet “engelsk overklasse” blev nævnt ved jeg ikke, men det er let at hente inspiration netop der.  For prinsen af Wales må vel være overklasse og han var i høj grad medvirkende til at Fair Isle strik blev populært for snart 100 år siden. Jeg starter med vikleprøver.

Slået op d.

Velkommen på bloggen

Opskrift på flettet julehjerte.

Slå 24 masker op og strik retstrikning idet der tages 1 maske ud i begyndelsen og slutningen af pin 2 – 4 -­‐ 6 og 8. På pind 12 lukkes for de midterste 20 masker. Slå 20 nye masker op på følgende pind. Strik 2 pinde ret – strik derefter 2 masker sammen på hver anden pind til der er 24 masker tilbage. Luk af. Strik et stykke mage til og flet hjertet. Sæt en hank på – her er brugt en flettet hank – strikket med 5 masker.Flettet bånd.
Flettet af 2 bånd, hvor der strikket huller i til at flette igennem.
Bånd 1.
Slå 5 masker op og strik 7 pinde glatstrikning.
8.pind (retsiden ): 2 ret, slå om, 2 ret sammen , 1 ret. Gentag disse 8 pinde. Slut båndet med 15 pinde glatstrikning og luk af.
Bånd 2.
Slå 5 masker op og strik 15 pinde glatstrikning
16. pind (retsiden ):2 ret, slå om, 2 ret sammen , 2 ret. Strik herefter huller på hver 8. pind som på første bånd til er lige mange huller i de 2 bånd. Slut med 7 pinde glatstrikning og luk af.

Flet båndene sammen.

God fornøjelse