Udgivet den

Augusta

Mange har det sikkert som mig. Et smukt bundt håndspundet garn lokker på sommerens markeder eller et spændende anderledes garn, fundet i en garnbutik på ferierejsen smutter i tasken – uden at man helt ved, hvad det kan bruges til.

Ofte synes jeg det smukke, mangefarvede håndspundne garn kan blive for rodet når man strikke med det alene. Derfor har jeg i mit “strikkeløfte2018” eksperimenteret med at strikke det sammen med andet garn.

Det er mundet ud i en opskrift på et halsrør, hvor jeg har arbejdet med et enkelt vævestrik mønster.

Opskrift her:

 

 

Udgivet den

Så blev det maj.

Det er dejligt med strikkeløftet 2018. Ellers ville jeg helt sikkert have strikket den urtepotteskjuler, jeg havde brug for, men ikke fået gjort arbejdet helt færdigt med opskrift og billeder. Jeg er blevet grebet af mulighederne.

I dette tilfælde har jeg beklædt yoghurt spande med strik, men der findes jo tusindvis af plastbeholdere, der kan genanvendes, og hvis man bare går i gang, kan opskriften let tilpasses til andre størrelser.

Dejligt overkommeligt arbejde og en god mulighed for at eksperimenter med farver og restegarn.

God fornøjelse.

Udgivet den

Februar – vinter og kulde – Kyndelmisse

Jeg nåede at opfylde mit Strikkeløfte for februar måned. Jeg har jo lovet mig selv at lave en lille strikkeopskrift hver måned i 2018.

Selvom det er en lille opskrift, roder jeg mig altid ud i et lidt større projekt. Jeg havde en ide – måske inspireret af Mega Mussel – om at strikke en del af en stor iskrystal på en hue.

 

Men jeg skulle finde passende garn og teknik. Jeg er endt med at strikke mig igennem fem huer inden jeg var tilfreds og garnvalget faldt på Blackhill Inka. En dejlig blød, tæt og varm kvalitet, der passer til vintervejret.

Jeg har brugt en intarsia teknik, hvor man samtidig kan strikke huen rundt. Teknikken kan du se her:

Udgivet den

Strikkeløftet 2018

Én lille ting pr. måned. I januar bliver det en lille baby-undertrøje ting, hvor jeg vil arbejde meden anderledes skulderlukning. Hvordan det ender, ved jeg ikke endnu, men hvis jeg skal overholde løftet til mig selv, er opskriften klar inden udgangen af januar måned.

Udgivet den

Spiren

Der er ikke noget så godt, som at sige “færdig”.

Babytæppet er strikket, opskriften er skrevet, men ……. der er lige det der, med et navn. Nogle gange har jeg navnet på et nyt design, som noget af det første, andre gange er det vanskeligt at finde det helt rigtige. Jeg har nogle gange søgt hjælp i mine strikkenetværk, og det er altid givende. Sikke en kreativitet. Få timer efter jeg bad om hjælp på facebook havde jeg over 30 gode forslag. Det gjorde det ikke let at vælge, for der er mange rigtig gode, sjove og dejlige navne, men den hårde beslutning blev Spiren – Tak til Jette og Christa.

 

GemGem

Udgivet den

Så for Søren

Jeg bliver aldrig træt af Fair Isle.

Nu har jeg lavet beregninger til “mandevesten” og er gået i gang med strikningen.

Kan den mon hedde “Så for Søren”? Det er i hvert fald den arbejdstitel, jeg bruger indtil videre, men måske kommer jeg på noget bedre.