Farverige Vanter

50 DKK

Vanterne i denne lille opskriftsamling er strikket i flerfarvet garn. Jeg har brugt Kauni effekt garn og forskellige typer af Noro strømpegarn, men andre typer flerfarvet garn kan bruges, og selvfølgelig kan man også strikke af ensfarvet garn.
Når man strikker af flerfarvet garn får man utroligt mange – nogle gange uforudsigelige – farvekombinationer, som gør det spændende at strikke videre for at se, hvad der sker med farverne.
Det betyder imidlertid også, at det er vanskeligt at strikke to helt ens vanter. Jeg synes det er noget af det der gør designet interessant, men det er en smags sag. Hvis du hellere vil have to identiske vanter, kan du være meget omhyggelig med at vælge samme begyndelsessted i farveforløbet. Det kan betyde et vist ”garnspild”, men garnet, der matte blive tilovers, kan altid bruges til andre projekter. Hvis du strikker med en kombination af ensfarvet garn og multifarvet garn, er det lettere at styre farveforløbet.
I opskrifterne har jeg noteret hvilket garn jeg har brugt, men selvom du vælger det samme, kan resultatet blive meget anderledes. Til gengæld kan man også være sikker på, at man får sine egne personlige vanter.
Hvis man vil ændre på størrelsen af vanterne kan det gøres ved at gå et halvt eller helt nummer op eller ned i pindestørrelse. Man kan selvfølgelig også fjerne eller tilføje masker eller omgange. En af de gode ting ved at strikke vanter – især, hvis man strikker til sig selv – er, at man blot kan måle på hånden om vanten passer.
Efter hver enkelt opskrift i hæftet har jeg tilføjet et tomt diagram, hvor man kan tegne sit eget mønster eller tilføje de ændringer der evt. lavet undervejs.
Jeg har strikket på strømpepinde nr. 2½ og 3 mm (3½-4½ hvis jeg vil valke efterfølgende).
Garnforbruget til et par vanter vil være forskelligt, men som tommelfingerregel går der 50 g til et par vanter og 75 – 100 hvis de skal valkes.
Strikke fasthed (10×10 cm):
– Noro koryon strømpegarn: 30 masker x 56 pinde, pind 2½ mm.
– Noro silk garden strømpegarn: 22 masker x 33 pinde, pind 3 mm
– Kauni 8/2: 30 masker x 54 pinde, pind 2½ mm.
– Kauni 8/2: 26 masker X 33 pinde, pind 3 mm.Jeg håber opskrifterne vil inspirere til at strikke mange, forskellige vanter.

Når betaling er fuldført, vil du kunne downloade din vare via et link, enten:

1. På ordrebekræftelse-siden, som du vender tilbage til, eller
2. I ordrebekræftelsen, som bliver sendt til din e-mail adresse

God fornøjelse